Dags att ansöka om årets stipendium!

Dags att ansöka om årets stipendium!

01.03.2024 | Karoline Sandar
Från och med den 1 mars är ansökningsperioden för 2024-års stipendium öppen! Väldigt många sökte stipendiet förra året och totalt beviljades 42 kreativa hantverksstuderande stipdendiet. Kanske blir du en av stipendiaterna i år – varmt välkommen med din ansökan under våren!
Ett stipendium kan betyda oerhört mycket under en period i livet när man studerar och har det knapert med inkomst. Målarmästare Johan Ludwig Eklund brann för hantverkets väl och ve, och hans generösa donation har stor betydelse för hantverksbranschen än idag. Inte minst märks detta på de glada och tacksamma reaktioner hos de hantverksstuderande som mottog stipendiet 2023. Här är några av dessa reaktioner!

"Jag vill tacka er för att ni har beviljat mig stipendiet. Det är en stor ära och jag uppskattar er generositet och ert förtroende."
 
"Vad glad jag blir! Tack så hjärtligt mycket för detta stipendium! Det betyder mycket att få studera vidare inom mitt hantverk och tack för att ni möjliggör detta." 
 
"Detta gör mig otroligt glad. Tusen, tusen tack!!"
 
"Tack så oerhört mycket för detta stöd och ert ärofyllda förtroende! Åh, vad glad jag blir!"
 
"Jag vill verkligen tacka för detta bidrag och det kommer vara till enormt stor hjälp under mitt sista år på masterutbildningen!" 

"Stort tack för beviljande av stipendium!! Så kul!! Det gör stor skillnad för mig!"